________________________________________________________

CASTELL D'ULLDECONA

Foto de l'any 1.989

Foto de l'any 2.003

El Castell d'Ulldecona és el símbol inqüestionable del nostre poble. Es tracta d'un conjunt fortificat situat sobre un petit puig al sud-oest de la vila a 256 metres sobre el nivell del mar.
Presenta una situació estratègica immillorable, ja que controla un ampli territori.
Actualment consta de tres edificacions principals, consolidades recentment (el 1995), una sèrie d'edificacions secundàries, que han estat objecte de excavacions arqueològiques (1999-00) i una muralla perimètrica que encercla tot el conjunt.
En dos punts del recinte s'hi troben restes d'excavacions que han deixat al descobert restes de murs d'habitacles ibèrics i medievals. El primitiu assentament ibèric comprenia des del segle IV fins al segle I a C, com s'ha pogut comprovar pel material recuperat.
L'any 1178, Alfons el Cast farà donació del recinte a l'ordre de l'Hospital, Això indicava que abans d'aquesta data devia existir un fortificació àrab, com així s'ha pogut constatar en les darreres prospeccions arqueològiques (1999-00). Aquestes actuacions ha deixat al descobert l'existència d'un bastió andalusí i els basaments de dues torres, que es podrien situar entre finals del segle XI i principis del XII. Font: Centre d'Estudis d'Ulldecona
Fotos: Rafel Verdiell i Macuser64

1 comentari:

  1. una comparació interessant, abans i després de la restauració
    xambao

    ResponElimina

Blog Widget by LinkWithin